Способи та напрямки застосування етиленгліколю

Способи та напрямки застосування етиленгліколю

Промисловий і побутовий сектори економіки на сьогоднішній день не обходяться без створення комфортних і зручних систем опалення та кондиціонування. Як відомо, сучасне обладнання в якості теплоносія використовує антифризні рідини, які можуть тривалий час зберігати свої корисні експлуатаційні якості, демонструючи ефективну роботу в широкому температурному діапазоні. Конкретно мова йде про етиленгліколь https://www.systopt.com.ua/item-etylenglikol, ціна на який визначається набором властивостей, підвищеними морозостійкими характеристиками і потужними антикорозійними присадками нового покоління.

Ця безбарвна субстанція не має запаху, але високотоксична, тому всі роботи по обслуговуванню холодо- і теплопостачальних систем повинні проводитися тільки підготовленими інженерами спеціалізованих фірм / підприємств. Вони мають необхідні засоби захисту та інструментарій для заливки і заміни етиленгліколю. Крім теплообмінників, ця рідина застосовується в такій промисловості:

  • хімічна;
  • фармацевтична;
  • текстильна;
  • автомобільна;
  • авіаційна;,
  • електротехнічна.

Поліуретани, алкідні смоли і інша продукція містить у своєму складі розчин етиленгліколю. При цьому частка антифризного напрямку становить близько 40%.

Незважаючи на те, що вперше гліколь був отриманий ще в 1859 році, він сьогодні за допомогою поліпшення складу вважається одним з найбільш затребуваних у споживачів незамерзающих речовин. Якщо гліколь купити для теплообмінного обладнання, це значно заощадить витрати в тому числі і на обслуговування. Однак його заміна повинна проводитися своєчасно, щоб уникнути погіршення роботи теплообмінника. Необхідність заміни гліколю виникає тоді, коли лабораторні аналізи показують зниження або порожнисту втрату його експлуатаційних властивостей.

Етиленгліколь — це настільки благодатний матеріал, що різні галузі промисловості нещадно користуються будь-якою його перевагою. Наприклад, така якість, як гігроскопічність, не залишається непоміченою і застосовується для осушення газів, поглинання води в трубному обладнанні та навіть для видобутку газу в морі. У порівнянні з іншими «конкурентами» цей теплоносій має більш структурований діапазон застосування, доступну ціну і найкращі фізичні та хімічні якості. Якщо вам знадобився гліколь, рекомендуємо зупинити вибір на продукції ПП «Система Оптимум», щоб отримати кращу продукцію по розумній ціні.

Предыдущая новость

Сайт с интересными скидками Элегантные украшения из серебра Быстрое и комфортное получение биометрического паспорта Как выбрать хороший ноутбук для работы Услуги по срочному оформлению загранпаспорта старого и нового образца

Последние новости