Лікарі розповіли, як боротися із укусами медуз

06.08.2019 20:45 6

Лікарі розповіли, як боротися із укусами медуз

Чорне і Азовське моря заполонили медузи — відпочивальники скаржаться у соцмережах, що їх багато у воді і на пляжах, через що купатися страшно і неприємно.
Про це пише СобКор.
Кандидат медичних наук, лікар-імунолог Олег Назар розповів: "Якщо особа схильна алергії, особливо інсектної — на ужалення комахами, то контакт з медузами може викликати або алергічний дерматит, або зниження артеріального тиску, викликати стан, який передує втраті свідомості».
Однак люди, які приїхали відпочивати, навряд чи стримаються від того, щоб зайти у воду.
"Якщо неможливо уникнути контакту, треба перед заходом до води вживати антигістамінні препарати — як профілактику. Це може бути звичайний антигістамінний препарат, але бажано другого-третього покоління — без седативного ефекту. Небажано приймати ...засоби, які викликають сонливість", — радить Олег Назар.
Читайте також: Медики розповіли, який фрукт може захистити від раку
Якщо дійсно був контакт із медузою, то можуть з'явитися висипи на шкірі, або навіть алергічний набряк. Лікар радить промити уражену ділянку чистою водою, обробити спиртом і знову ж прийняти антигістамінний препарат.
Якщо людина схильна до алергії, такі препарати потрібно брати з собою на відпочинок завжди.
Імунолог застерігає від прикладання медуз до тіла безконтрольно просто на пляжі з лікувальною метою. Це може бути небезпечним, адже лікувальні властивості, яких можна досягнути в спеціальних закладах (покращення кровообігу тощо), потрібно використовувати дозовано і під наглядом фахівців.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Эффективная наружная реклама Кондиционеры по низким ценам Доставка квітів Івано-Франківськ Актуальна інформація про депутатів Київської міської ради Обход блокировки с помощью зеркала Ggbet

Последние новости