"Захоплення влади": ГПУ відновила справу проти Порошенка

24.07.2019 13:47 5

Генеральна прокуратура відновила провадження про «спробу захоплення влади» колишнім президентом Петром Порошенком під час кризи в Керченській протоці в листопаді 2018 року.
Про це пише СобКор.
Провадження було відкрито за заявою ексрадника Віктора Януковича юриста Андрія Портнова.
Цю справу прокуратура закрила 17 липня 2019 року. Портнов і його адвокати оскаржили закриття у Печерському суді, засідання має відбутися 26 липня.
Читайте також: Національне корупційне бюро «відкопало» гріхи Гройсмана
У своїй заяві, поданій до Державного бюро розслідувань, Портнов звинувачував колишнього президента Петра Порошенка у державній зраді, мотивуючи це тим, що Порошенко після захоплення моряків у Керченській протоці ввів воєнний стан, «щоб зберегти владу».
Йшлося про те, що воєнний стан міг обмежити проведення президентських виборів. Але президентські вибори відбулися вчасно.
Водночас речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що слідчі ознайомились з інформацією з Єдиного реєстру досудових розслідувань та побачили, що провадження відновлено, але чекають на офіційне підтвердження від процесуального керівництва.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бани и сауны в Харькове: Найти идеальное место для релаксации Планировка и дизайн квартиры студии Великий вибір торгових стелажів високої якості Кухонные столы из натурального дерева Как продвинуть бизнес в Сети в Ивано-Франковске

Последние новости