Експерти розповіли, які пристрої можна легше за все "хакнути"

18.06.2019 12:44 19

Експерти розповіли, які пристрої можна легше за все

Експерти з мережевої безпеки з Securing SAM Ltd, які борються з хакерами, розповіли, які електронні пристрої в будинку є найнебезпечнішими з точки зору легкості зламу.
Про це пише СобКор.
За словами фахівцем, за статистикою в Європі кожен будинок має 14 пристроїв, які підключені до інтернету, а в США таких гаджетів нарахували 17 штук.
Небезпека в тому, що отримавши до цих пристроїв віддалений доступ, зловмисники можуть використовувати їх для своїх брудних "цілей": поцупити особисті конфіденційні дані користувачів і використовувати їх для шантажу або незаконного збагачення. Співробітники Securing SAM Ltd провели дослідження, в ході якого з'ясували, які типи пристроїв піддаються найелементарнішому зламу і несуть небезпеку для своїх власників.
До числа пристроїв з найбільшим ризиком увійшли всі гаджети, які мають підключення до всесвітньої мережі: смартфони, телевізори, охоронні камери і навіть кухонні прилади. Користувачі, зазвичай, намагаються купувати найдешевшу техніку від маловідомих фірм, чим мимоволі піддають себе ризику, не заморочуючись щодо захисту пристрою від зламу.
Читайте також: Вчені розповіли про небезпеку мобільних пристроїв для дітей
На думку експертів, найслабше захищеною від хакерів технікою є IP-камери – вони являють собою 47% уразливих пристроїв. Проблема також в тому, що дешеві камери мають вкрай слабку систему захисту, і отримавши доступ до однієї камери, зловмисники отримають доступ до всіх подібних пристроїв в цій ціновій категорії.
Тоді як камери відеоспостереження становлять майже половину вразливих пристроїв, інша електроніка зі слабким захистом виявляється не менш небезпечною.
ТОП-5 небезпечних пристроїв в будинку:
1. iP-камери відеоспостереження;
2. Пристрої зберігання даних;
3. Принтери;
4. iP-телефони;
5. Телевізори.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Алюминиевая фольга от производителя Качественные наклейки по низкой цене Невероятно выгодный банк «WooW» для переводов с карты на карту НБУ не получал документы на покупку ВТБ Банка и БМ Банка Клинкерную плитку купить в Киеве

Последние новости