Фобії: поради психологів, як їх подолати

19.02.2019 3:46 0

Фобії: поради психологів, як їх подолати

Психологи, які вивчають людський страх,радять прийняти його і прожити: зробити те, що боїшся, піти туди, куди боїшся і т.д.
Про це пише СобКор.
Ось декілька перевірених психологічних технік, які допоможуть боротися зі страхами.
Покрокова техніка
1 крок: Визнати фобію, таким чином ми виводимо його з підсвідомого в свідомість. Раціоналізуємо його, а відповідно – не такий цей страх уже й страшний.
2 крок: конкретизувати і деталізувати, чого саме я боюся. Можливо, виявиться, що все набагато простіше, ніж ви думаєте.
3 крок: довести ситуацію до абсурду. Подумати, що може трапитися найстрашнішого в цій ситуації і уявити собі це у всій красі. Дивно, але таким чином, половина страху просто розчиниться.
Техніка №2
Уявіть, що ваш страх живе десь в тілі. Кладемо одну руку на те місце, яке вас турбує (там живе страх). А другу туди, де відчуваєте себе відмінно. І концентруємо увагу почергово то на одному місці, то на іншому. І діємо таким чином, доки не відчуємо себе добре всюди.
Техніка №3
Візуалізація страхів. Малюємо «міні-кіно» у себе в голові на 10 хвилин - і подумки спалюємо цю плівку. Страх або зникне зовсім, або стане мізерним.
Читайте також: Як розпізнати в собі генія: поради психологів
Техніка №4
Крок 1. Роздрібнити страх на більш дрібні його складові.
Крок 2. Дайте відповідь на питання: що ви отримаєте, якщо впораєтеся.
Крок 3. Почніть долати зусиллям волі спочатку найпростіший страх, потім поступово рухайтеся до складного.
Техніка №5
Дійте "напролом", не дивлячись ні на що. Особливо добре це працює, якщо ви знаєте, що буде «нагорода» за скоєння того, чого боїтеся.
Дихальна техніка
Найпростіший спосіб: кілька разів потрібно глибоко вдихнути і видихнути. При цьому добре б затримувати дихання під час вдиху і видиху якомога довше.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Клинкерную плитку купить в Киеве Морские контейнеры: преимущества для бизнеса Прекрасный сайт для покупки канцелярии и сувенирной продукции Какое ГБО подходит на ВАЗы: 2-е или 4-е поколение? Если вы кондитер, не проходите мимо

Последние новости