Законопроект про "єврономери": в Раді назвали нові строки розгляду

19.09.2018 21:28 0

Законопроект про

Розгляд в Раді може відбутися не раніше листопада.
Верховна Рада розгляне законопроекти про нові правила ввезення автомобілів на Єврономер не раніше початку листопада. Про це в середу, 19 вересня, заявила глава парламентського комітету з питань податкової політики Ніна Южаніна, передає інтернет-видання daily-news.com.ua
Южаніна повідомила, що до законопроекту, який стосується змін акцизного податку, подана 91 поправка. Більшість з них стосується зміни формули. "З приводу базових ставок: базові ставки в 50 і 75 євро за тисячу куб см не має особливих поправок", - зазначила вона, додавши, що є поправки в залежності від об'єму двигуна - передбачений їх зростання вдвічі після 3 тис. Куб см.
За словами глави профільного комітету, більшість поправок і пропозицій стосується того, щоб акциз звести до 200-300 євро.
"Найгірше те, що всі поправки стосуються скасування тих контролюючих та огороджувальних заходів, які ми планували ввести після проведення процедури розмитнення авто і після дозволу на майбутнє розмитнювати авто за встановленими новими правилами. Це говорить про те, що законопроекти до другого читання повністю або нівелюються до нуля або змінюється їх концепція. І тому розглядати поправки до другого читання зараз на комітеті немає сенсу ", - підкреслила вона.
Южаніна зазначила, що Мінфін тепер повинен зробити нові розрахунки по всіх пропозиціях і подати на розгляд комітету.
Відповідаючи на питання, чи ведеться діалог з протестуючими власниками авто на Єврономер під Кабміном, Южаніна зазначила, що поправки від активістів також подані. "Вони зробили свою роботу. Зараз робота в комітеті не залежить від них", - сказала вона.
Читайте також: В небі на Сімферополем прогримів вибух
"Я думаю, що в кращому випадку, якби встигли все міністерства відреагувати - то на наступному пленарному тижні буде розгляд на комітеті", - сказала вона, зазначивши, що в такому випадку розгляд в залі може відбутися на початку листопада.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Широкий спектр качественных стоматологических услуг в Харькове Прокат различной техники и оборудования Стулья венские и не только для кафе и ресторанов Низкая стоимость за высококачественные бассейны от интернет-магазина vashbas.com Большой выбор качественных аквариумов по выгодным ценам

Последние новости