Підліток зламав сервера Apple і вкрав 90 ГБ даних

17.08.2018 17:18 0

Підліток зламав сервера Apple і вкрав 90 ГБ даних

Зловмисника спіймали по гарячих слідах - ним виявився 16-річний школяр з Мельбурна
Австралійський школяр з Мельбурна протягом року підключався до серверів, звідки вивантажив 90 гігабайт конфіденційної інформації, а також мав доступ до облікових записів користувачів Apple. За ці злочини підліток сьогодні постав перед судом, повідомляє daily-news.com.ua.
В Apple запевняють, що незважаючи на викачані дані з обліковими записами користувачів компанії, доступ до них підліток отримати не міг, так як у нього не було ключа розшифрування архівів, тому особисті дані користувачів знаходяться в безпеці.
Пошуки зловмисника почалися після того, як Apple виявили несанкціонований доступ до серверів корпорації і негайно припинили його. Після виявлення злому, Apple звернулися австралійської федеральної поліції за допомогою зловити хакера.
Зловмисника спіймали по гарячих слідах - ним виявився 16-річний школяр з Мельбурна. В ході обшуків у хлопця виявили два MacBook, iPhone і зовнішній жорсткий диск з вкраденої інформацією з Apple на 90 ГБ. Всі серійні номери знайдених пристроїв збіглися з комп'ютерами, зламували сервери корпорації.
На зовнішньому накопичувачі була знайдена папка під назвою "hacky hack hack", де підліток зберігав безліч програм для кібератак. Також історія листування в WhatsApp показала, що школяр хвалився перед друзями про свої успіхи.
За словами адвоката, обвинуваченим рухала любов до Apple. Сам юнак заявив в суді, що мріє працювати в компанії. Він визнав свою провину, вирок буде винесено у вересні.
Читайте також: Вчені знайшли тест на вагітність, якому більше 3000 років
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Диарея во время путешествия. Как защитить себя? Чем может порадовать смартфон iPhone XR White Большой выбор качественных бензиновых цепных пил Форум для начинающих и опытных бизнесменов Где покупать качественные бочковозы?

Последние новости