Російський штучний інтелект "Аліса" шокував користувачів відповіддю про Путіна

07.08.2018 12:16 0

Російський штучний інтелект

Створений забороненої в Україні російською компанією «Яндекс» віртуальний голосовий помічник «Аліса», відповідаючи на питання, чому президент РФ Володимир Путін бреше, відповів, що «він по-іншому не може».
Про це пише daily-news.com.ua з посиланням на сторінку в Twitter російського опозиційного політика Олексія Навального.
На питання «Чому Путін бреше?» «Аліса» сказала, що «він по-іншому не може, звичка», і що він «став президентом випадково».
Голосовий помічник процитував статтю в рубриці «Точка зору» авторства професора Державного університету Ілії (Грузія) Олега Панфілова на сайті видання.
За інформацією російських ЗМІ, на даний момент голосовий помічник перестав давати такі відповіді. Тепер, якщо задати «Алісі» подібне питання, вона пропонує відкрити пошукову систему «Яндекс».

Поздравляю @yandex ! Их разработки в области Искусственного Интеллекта - действительно передовые. "Алиса" от Яндекса действительно дает качественные, релевантные и совершенно правдивые ответы. pic.twitter.com/A9FTLQE1RW

— Alexey Navalny (@navalny) 6 августа 2018 г.

Прес-секретар «Яндекса» Ілля Грабовський в коментарі телеканалу «Дощ» розповів, що критичні відповіді «Аліси» пов'язані з тим, що то сервіс «намагається дати відповідь в інтерфейсі додатка, що не відводячи користувача в пошук, і часто експериментує».
Читайте також: П'ять природних способів заспокоїти свої нерви
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Современные декоративные покрытия для стиля Лофт Всё для футбола: качественная одежда и обувь Лучшая брендовая детская одежда Продажа оборудования для видеонаблюдения Где купить кошелек?

Последние новости