Супрун розповіла про основні причини зношування організму

14.06.2019 11:34 8

Супрун розповіла про основні причини зношування організму

Відсипання на вихідних не замінить тиждень повноцінного сну. Відкладати повноцінний сон шкідливо для організму.
Про це пише СобКор.
Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в Facebook.
"Щоб відпочити та відновитися, більшості здорових людей потрібно спати 7-9 годин на добу. Але часто ми жертвуємо кількома годинам сну заради дотримання дедлайнів, виконання домашніх справ, вечірок із друзями або нічного сеансу в кіно. І щоразу сподіваємося відіспатися на вихідних. "Відсипання" дійсно покращить обмін глюкози, активність щитоподібної залози та роботу так званої "вісі стресу" гіпоталамус-гіпофіз-наднирники. Але якщо з понеділка знову продовжити спати менше, ніж потрібно — всі негативні наслідки недостатньої кількості сну повернуться", - уточнює Супрун.
За вихідні люди не можуть компенсувати тижневу прогалину ві сні. Із часом збивається режим, і стає складно заснути в неділю ввечері, прокинутися рано вранці в понеділок.
Читайте також: Супрун розповіла про пріоритетні завдання МОЗ
Поради для тих, хто не досипає протягом тижня:
1. Щоб відпочити без шкоди організму, можна дозволяти собі поспати не більше однієї додаткової години у вихідний. А потім за потреби подрімати 20-30 хвилин вдень для швидкого відновлення сил.
2. Не варто спати вдень декілька годин. Це порушує внутрішній годинник організму, викликавши своєрідний "збій", спричиняє неконтрольоване відчуття голоду, порушення сну та нестачу енергії.
3. Треба спати повноцінно протягом тижня, щоби на вихідних не було потреби надолужувати сон.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественная печать полиграфической продукции Профессиональный и оперативный ремонт брелка автосигнализации Обустраиваем спальню – выбираем кровать Невероятно выгодный банк «WooW» для переводов с карты на карту Цветы в коробке в Киеве

Последние новости