Сійярто вклинився в скандал з угорськими паспортами на Закарпатті

20.09.2018 18:21 0

Сійярто вклинився в скандал з угорськими паспортами на Закарпатті

Через паспортний скандал, який виник після оприлюднення відео роздачі паспортів у Береговому, Угорщина пригрозила ще більше сповільнити інтеграцію України до Європейського союзу.
Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє daily-news.com.ua
Сійярто зазначив, що після усіх минулих кроків України, що негативно впливають на закарпатських угорців, та спроб залякування "зараз серія нападок вийшла на новий рівень".
"Угорщина уважно спостерігає за подіями, і не виключено, що і в майбутньому буде потрібно продовжувати сповільнювати інтеграцію України в євроструктури", - сказав глава угорської дипломатії. Як відомо, після ухвалення Україною закону про освіту у вересні минулого року Будапешт пригрозив сповільнити євроінтеграцію України і розпочав блокаду українських ініціатив у НАТО.
Сійярто додав, що підніме це питання на зустрічі з українською стороною наступного вівторка у Нью-Йорку під час генеральної асамблеї ООН.
Читайте також: Кім Чен Ин подарував своєму південнокорейському колезі гриби
Сійярто також заявив, що Будапешт розцінить висилку угорського консула з Берегово через з відео з роздачею паспортів як недружній акт з боку Києва.
Нагадаємо, на прихованому відео, відзнятому у консульстві, видно чоловіка, який допомагає скласти присягу, та жінку, яка інструктує тих, хто отримав паспорти Угорщини, приховувати цей факт від української влади.
Міністр закордонних справ України заявив, що угорський консул буде позбавлений акредитації і невдовзі залишить Україну.
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшая сельхозтехника от "Югтехагро" Екстремальний відпочинок в Івано-Франківську Магазин штор на любой вкус Приемлемые цены на кастрюли от интернет-магазина plastic-shop.in.ua Тренінг особистого зростання для жінок

Последние новости