"Ногами вперед": Супрун зробила незвичайну заяву

20.09.2018 15:19 0

Супрун закликала лікарів не боятися возити хворих вперед ногами, про це пише видання daily-news.com.ua
Уляна Супрун, яка виконує обов'язки міністра охорони здоров'я України, розвінчала черговий міф про здоров'я в своєму Facebook. Вона заявила, що пацієнта в лікарнях потрібно перевозити тільки ногами вперед.
"Іноді віра в забобони перемагає здоровий глузд. Особливо дивує, коли спостерігаю віру в такі речі, як" погані прикмети ", серед медиків - людей, які в прийнятті рішень повинні керуватися фактами, доказовою медициною і бути експертами по логічному мисленню", - повідомила вона.
Як приклад Супрун призводить забобон, що не можна ні в якому разі при госпіталізації пацієнта перевозити його на каталці або носилках ногами вперед. Бо так "виносять небіжчика" і це погана прикмета.
"Часто це відбувається за запитом самих пацієнтів або їх родичів, а часто і з ініціативи медпрацівників. Вони можуть навіть робити непотрібні або складні додаткові руху, щоб розгорнути пацієнта в іншому напрямку, але це жодним чином не йде на користь нікому", - підкреслює вона .
Читайте також: Кілька важливих правил, як легко прокинутися вранці
За її словами, вся міжнародна практика і базова література підтверджує, що під час госпіталізації пацієнта на каталці або носилках транспортувати людину потрібно вперед ногами. На думку Супрун на це є дві важливі причини:
1. Це знижує ризик травмування людини, адже медики часто рухають каталку дуже швидко і можуть зачіпати нею стіни, меблі або інші предмети.
2. Така позиція допомагає самому пацієнту бачити напрямок, куди його везуть, наприклад, це зазначено в Гайд Британської служби охорони здоров'я.
"У всьому світі перевозити пацієнтів ногами вперед - усталена практика", - резюмує глава МОЗ.

Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Какое издательство в сети лучше выбрать? Каталог профессионального швейного оборудования от интернет-магазина softorg.com.ua Прекрасный подарок для мужчины Як COVID-19 вплинув на ринок нерухомості і чого чекати в майбутньому? Все для лодок

Последние новости